Julia Meester, adviseur werving en selectie
Mirjam Buisman, adviseur werving en selectie
Patrick Crielaers, praktijkadviseur
Jacqueline Blom, adviseur werving en selectie
Marlies van der Vooren, directeur Dental Care Professionals
Nicole Roskamp, HR adviseur
Viviana Poort, adviseur werving en selectie
Laura van der Laan, adviseur werving en selectie
Rosanne Brakelé, adviseur werving en selectie

HR-advies

Mondzorg is mensenwerk. Uw medewerkers zijn dan ook erg belangrijk voor de praktijk. Als zij goed functioneren, zich kunnen ontwikkelen en er een goed arbeidsklimaat is straalt dat uit naar uw patiënten. Dental Care Professionals ondersteunt tandartspraktijken bij het ontwikkelen van en uitvoering geven aan goed personeelsbeleid. Voor structurele ondersteuning kiest u voor een HR-abonnement. Wilt u onze HR-adviseur inschakelen voor een specifieke casus dan kan dat op uurbasis.

HR abonnement

Met een HR-abonnement van Dental Care Professionals heeft u in feite uw eigen personeelsmanager en sparring partner op het gebied van personeelszaken. Een HR-abonnement is er al vanaf € 175,- excl. BTW per maand. U kiest het pakket dat bij u en bij uw praktijkorganisatie past en kunt een stuk zorgelozer ondernemen. Voor uitgebreide informatie over inhoud en kosten van de HR-abonnementen ga naar

HR abonnementen

Verzuimpreventie en -begeleiding

Het voorkomen en begeleiden van ziekteverzuim beperkt de financiële gevolgen voor uw tandartspraktijk en de sociale gevolgen voor uw medewerker(s). Het terugdringen van ziekteverzuim is niet eenvoudig. Onze HR adviseurs werken effectief aan preventie van en oplossingen bij frequent kortdurend verzuim.  

Bij langdurig ziekteverzuim vereist de Wet Verbetering Poortwachter een gedegen plan van aanpak. Correcte en tijdige uitvoering van dit plan is cruciaal om loondoorbetaling in het derde ziektejaar te voorkomen. Het begeleiden van een langdurig zieke werknemer kan een zware belasting vormen voor de tandarts-praktijkhouder. Besteed daarom de verzuimbegeleiding uit aan onze HR-adviseurs. Zij kennen de werksituatie in de tandartspraktijk goed. Zij stellen samen met u en met de zieke medewerker het plan van aanpak op. Zij begeleiden en bewaken de uitvoering. Voor u een zorg minder!

Wet- en regelgeving

In het arbeidsrecht is er nogal wat veranderd in verband met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). De HR-adviseurs van Dental Care Professionals houden hun kennis van het arbeidsrecht up to date. Als u twijfelt of u voldoet aan de regelgeving die te maken heeft met personeel beantwoorden zij graag uw vragen.

Arbeidsovereenkomst en -voorwaarden

Een standaard arbeidsovereenkomst voldoet niet voor elke situatie. Wilt u uw arbeidsovereenkomsten laten controleren, actualiseren of een nieuwe arbeidsovereenkomst laten opstellen? Onze HR-adviseurs doen het voor u.

Een gesprek over (verandering van) arbeidsvoorwaarden en contractvoorwaarden kan als lastig worden ervaren. Vindt u het prettig als een ervaren HR-adviseur samen met u het gesprek aangaat? Een van onze HR specialisten bereidt het gesprek met u voor en legt de gemaakte afspraken vast. Professioneel en met oog voor het behoud van een goede relatie tussen partijen.

De beroepsverenigingen KNMT, ANT en NVM geven richtlijnen voor het salaris van tandartsassistentes, mondhygiënisten, praktijkmanagers en tandartsen. Klik voor informatie over deze salarisrichtlijnen op Salarisrichtlijnen.

Begeleiding ontslagprocedures

Als ontslag van een medewerker de enige uitweg lijkt, is het belangrijk dat de ontslagprocedure zorgvuldig wordt doorlopen. Win voordat u stappen advies in. Er zijn immers meerdere wegen die leiden tot afscheid van een medewerker. Een ontslagprocedure heeft impact op de betreffende medewerker, op u en op uw team. De transitievergoeding kan aanzienlijk zijn.

Met Dental Care Professionals bent u verzekerd van een gedegen advies en van een professionele en persoonlijke benadering. Met aandacht voor werkgever en werknemer.

Teamontwikkeling

Wij organiseren workshops en cursussen op het gebied van HR-management, communicatie en teamontwikkeling. Dat kan ook een maatwerk-bijeenkomst voor uw team zijn. Ga voor meer informatie naar:

 Workshops en cursussen

Persoonlijk Profiel Analyse

Wilt u inzicht in het werkgedrag van uw (nieuwe) medewerkers? Een Persoonlijk Profiel Analyse (PPA) is een waardevolle rapportage die die dit inzicht geeft aan uw medewerker en aan u als werkgever. Een PPA helpt de communicatie te verbeteren, aandachtspunten voor ontwikkeling te herkennen en biedt meer zekerheid bij het werven van nieuwe medewerkers.

De PPA geeft een nauwkeurig inzicht in het werkgedrag van mensen. Een gedetailleerd profiel maakt duidelijk wat iemands sterke- en aandachtspunten zijn, de communicatiestijl, de waarde voor de organisatie, motivatoren, de grootste angsten en hoe de persoon zich opstelt onder druk.

De PPA is bijvoorbeeld in te zetten bij de selectie van een praktijkmanager of een nieuwe maat binnen de maatschap.

Meer informatie of een afspraak?

Wilt u informatie over onze HR-dienstverlening of een afspraak maken? Stuur een mail naar HR@dcprofs.nl of bel 035 6959508 of 06 31791954.

HR-adviseur bij functioneringsgesprekken

Onze HR-adviseurs bieden praktische ondersteuning bij functioneringsgesprekken; zowel de voorbereiding, het faciliteren van de gespreksvoering, als de verslaglegging. Zo heeft u een sparring partner, bespaart u tijd en ervaart u professionaliteit in HR-zaken. Wel zo handig in de drukke laatste maanden van het jaar! Meer weten?

Neem contact op

Services voor (startende) tandarts-ondernemers

Wilt u een praktijk overnemen of heeft u er een overgenomen? Dan komen er vast nieuwe uitdagingen op uw pad. Dental Care Professionals helpt tandartsen bij praktische zaken rond ondernemerschap, zoals:
• Werving van nieuwe medewerkers
• Personeelsmanagement en teambuilding
• Verzuimbegeleiding
• Analyse van praktijkcijfers met advies
• Marketing en communicatie
Ons doel is de tandarts-ondernemer te ontzorgen. De expertises binnen ons team, onze ervaring binnen de mondzorg en ons netwerk zetten wij graag voor u in.

Meer weten? Bel Marlies van der Vooren voor een afspraak in uw praktijk op 035 6959501 of mail
info@dcprofs.nl

Contact
Herenstraat 43
1404 HC Bussum
Telefoon:    035 6959501
Email:          info@dentalcareprofessionals.nl
Website België: www.dentalcareprofessionals.be

Volg ons

© Copyright 2020 Dental Care Professionals Contactgegevens
OTYS Recruiting Technology