Julia Meester, werving voor vacatures tandartsassistente
Charlotte Bossers, vacatures Zeeland, Noord-Brabant en Limburg
Marlies van der Vooren, Directeur Dental Care Professionals
Mirjam Buisman, vacatures Noord-Holland, Flevoland en Gelderland
Patrick Crielaers, goodwillwaardering en praktijkadvies tandartspraktijken
Viviana Poort, vacatures in Utrecht en Zuid-Holland

Personeelsmanagement

Mondzorg is mensenwerk. Uw medewerkers zijn dan ook erg belangrijk voor de praktijk. Als zij goed functioneren, zich kunnen ontwikkelen en er een goed arbeidsklimaat is straalt dat uit naar uw patiënten. Dental Care Professionals ondersteunt tandartspraktijken bij het ontwikkelen van en uitvoering geven aan goed personeelsbeleid. Voor frequente ondersteuning kiest u voor een HR-abonnement. Wilt u incidenteel onze HR-adviseur inschakelen dan kan dat op uurbasis.

HR abonnement

Met een HR-abonnement van Dental Care Professionals heeft u in feite uw eigen personeelsmanager en sparring partner op het gebied van personeelszaken. Een HR-abonnement is er al vanaf € 150,- excl. BTW per maand. U kiest het pakket dat bij u en bij uw praktijkorganisatie past en kunt een stuk zorgelozer ondernemen. Voor uitgebreide informatie over inhoud en kosten van de HR-abonnementen ga naar

HR abonnementen

Verzuimpreventie en -begeleiding

Het voorkomen en begeleiden van ziekteverzuim beperkt de financiële gevolgen voor uw tandartspraktijk en de sociale gevolgen voor uw medewerker(s). Het terugdringen van ziekteverzuim is niet eenvoudig. Ziekteverzuim voorkomen en aanpakken is effectiever. Onze HR adviseur, Nicole Roskamp, werkt effectief aan preventie van en oplossingen bij frequent kortdurend verzuim.  

In geval van langdurig ziekteverzuim vereist de Wet Verbetering Poortwachter een gedegen plan van aanpak. Correcte en tijdige uitvoering van dit plan is cruciaal om loondoorbetaling in het derde ziektejaar te voorkomen. Het begeleiden van de langdurig zieke werknemer kan een zware belasting vormen voor de tandarts-praktijkhouder. Besteed daarom de verzuimbegeleiding uit aan onze HR-adviseur. Zij kent de werksituatie in de tandartspraktijk goed. Zij stelt samen met u en met de zieke medewerker het plan van aanpak op. Zij begeleidt en bewaakt de uitvoering. Voor u een zorg minder!

HR spreekuur

Heeft u een vraag die te maken heeft met personeel? Maak gebruik van ons HR spreekuur! Elke vrijdag tussen 13.00 en 14.00 uur zit Nicole Roskamp klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt bellen met vragen over:

  • wet- en regelgeving en personeel
  • verzuimbeleid
  • arbeidscontracten
  • ontslagprocedures
  • andere onderwerpen op het gebied van personeel

U kunt kosteloos gebruik maken van het HR spreekuur voor algemene vragen. Als uw vraag specifiek een bepaalde casus betreft ontvangt u een prijsopgave voor HR advies.

Heeft u een vraag voor het HR spreekuur? Vul onderstaand formulier in en u ontvangt een bevestiging. HR adviseur Nicole Roskamp neemt tijdens het HR spreekuur op vrijdag tussen 13.00 en 14.00 uur contact met u op.

Stel uw HR vraag

Teamontwikkeling

Elke medewerker draagt bij aan een succesvolle bedrijfsvoering, een optimale patiëntenzorg en aan de werksfeer. Niet alleen als eenling, maar zeker ook als team. Dental Care Professionals draagt graag bij aan ontwikkeling van uw team. Bijvoorbeeld met het Dental Care Professionals Samenwerk Spel, een spel speciaal ontwikkeld voor tandheelkundige teams. Hoog gewaardeerd om de verfrissende inzichten die het oplevert. Bovendien erg leuk om te spelen!

Arbeidsovereenkomst en -voorwaarden

Een standaard arbeidsovereenkomst of overeenkomst van opdracht voldoet niet voor elke situatie. Wilt u uw arbeidsovereenkomsten laten controleren, actualiseren of een nieuwe arbeidsovereenkomst laten opstellen? Onze HR-adviseur doet het voor u.

Een gesprek over (verandering van) arbeidsvoorwaarden en contractvoorwaarden kan als lastig worden ervaren. Vindt u het prettig als een ervaren HR-adviseur samen met u het gesprek aangaat? Onze HR specialist bereidt het gesprek met u voor en legt de gemaakte afspraken vast. Professioneel en met oog voor het behoud van een goede relatie tussen partijen.

De beroepsverenigingen KNMT, ANT en NVM geven richtlijnen voor het salaris van tandartsassistentes, mondhygiënisten, praktijkmanagers en tandartsen. Klik voor informatie over deze salarisrichtlijnen op Salarisrichtlijnen.

Modelovereenkomsten en honorering ZZP tandarts-medewerkers en mondhygiënisten

De overeenkomst van opdracht tussen tandartspraktijk en tandartsmedewerker of mondhygiënist moet voldoen aan de criteria van de belastingdienst volgens de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). De goedgekeurde modelovereenkomsten kunt u downloaden op 

Modelovereenkomsten

Beloont u uw tandarts-medewerker en/of uw mondhygiënist op basis van een omzetpercentage of neemt u een nieuwe medewerker aan? Als specialist in werving en selectie kennen wij de markt als geen ander. Wij helpen u bij het vaststellen van een honorariumpercentage dat past bij uw praktijksituatie en bij uw medewerker. Zo kunt u goed onderbouwd uw voorstel toelichten aan uw medewerker.

Wet- en regelgeving

In het arbeidsrecht is er nogal wat veranderd met de Wet Werk en Zekerheid. De HR-adviseur van Dental Care Professionals houdt haar kennis van het arbeidsrecht up to date. Als u twijfelt of u voldoet aan de regelgeving die te maken heeft met personeel. beantwoordt zij graag uw vragen.

Begeleiding ontslagprocedures

Als ontslag van een medewerker de enige uitweg lijkt, is het belangrijk dat de ontslagprocedure zorgvuldig wordt doorlopen. Win voordat u stappen advies in. Er zijn immers meerdere wegen die leiden tot afscheid van een medewerker. Een ontslagprocedure heeft impact op de betreffende medewerker, op u en op uw team. De transitievergoeding kan aanzienlijk zijn.

Met Dental Care Professionals bent u verzekerd van een gedegen advies en van een professionele en persoonlijke benadering. Met aandacht voor werkgever en werknemer.

Meer informatie of een afspraak?

Wilt u gebruik maken van ons HR abonnement, een vraag stellen over onze HR-dienstverlening of een afspraak maken? Stuur een mail naar n.roskamp@dcprofs.nl of bel 035 6959508 of 06 31791954.

Contact

Herenstraat 43
1404 HC Bussum

035 6959501
06 13206179
Volg ons
Dental Care Professionals 10 jaar. Vier met ons mee!

Dental Care Professionals viert haar tienjarig bestaan! Dat doen we met een informatieve en feestelijke bijeenkomst in Het Arsenaal in Naarden-Vesting. Wilt u er bij zijn? Ga naar
Event op 8 december

Contact
Herenstraat 43
1404 HC Bussum
Telefoon:    035 6959501
Email:          info@dentalcareprofessionals.nl

Volg ons

© Copyright 2017 Dental Care Professionals Contactgegevens
OTYS Recruiting Technology