Arbeidsovereenkomsten: papierwerk uitbesteed

De arbeidsovereenkomst, verplichte wijzigingen en aanzeggen en alle correspondentie met jouw werknemers nemen wij jou uit handen.

De juiste keuzes maken

Het arbeidscontract opstellen

Fijn als je een nieuwe medewerker gevonden hebt die je in dienst wilt nemen in je tandartspraktijk. Maar wat voor contract bied je aan? En hoeveel contracten voor bepaalde tijd mag je wettelijk eigenlijk aangaan? Onze personeelsadviseurs weten het en adviseren je graag. Je kunt bij ze terecht voor advies of voor het opstellen van de arbeidsovereenkomst.

Goed voorbereid in gesprek

Een gesprek voeren over (verandering van) arbeidsvoorwaarden en contractvoorwaarden kan lastig zijn. Dan is het prettig als je samen met een ervaren personeelsadviseur het gesprek met de medewerker aangaat. Onze HR-specialist bereidt het gesprek met je voor en legt de gemaakte afspraken vast. Professioneel en met oog voor het behoud van een goede relatie tussen jou en je medewerker.

Een marktconform salaris

In de mondzorg is er geen CAO. Als werkgever kan je dan ook zelf bepalen wat voor salaris je aanbiedt en andere arbeidsvoorwaarden je aanbiedt. Als je maar voldoet aan de wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht. De meeste praktijken houden de salarisrichtlijnen van de KNMT aan, met daarbij de arbeidsvoorwaardenregeling van deze beroepsorganisatie. Zo weet je zeker dat je marktconforme voorwaarden biedt aan je medewerkers.

Veelgestelde vragen

Hoeveel arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd kan je aanbieden?

Je mag een medewerker maximaal drie arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd aanbieden. In totaal mogen deze optellen tot maximaal 36 maanden. Dit is wettelijk zo vastgelegd in de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).

Kan ik een concurrentiebeding opnemen in een arbeidsovereenkomst?

Een concurrentiebeding in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zal moeilijk stand houden voor de rechter. Als je een concurrentiebeding opneemt, zal je daar goede argumenten voor moeten hebben, ook in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Kan ik altijd een proeftijd opnemen in een eerste contract?

Nee, je kunt alleen een proeftijd opnemen als je een contract voor bepaalde tijd aanbiedt voor een periode die langer is dan zes maanden.