Assessments

Wil je inzicht in het werkgedrag van een kandidaat voor je vacature? Of een teamanalyse laten uitvoeren? Een assessment maakt veel duidelijk.

PPA Assessment

Inzicht in werkgedrag

Als je een nieuwe medewerker aan wilt nemen kan je een betere afweging maken als je vooraf meer inzicht hebt in het werkgedrag. Wij kunnen een Persoonlijk Profiel Analyse (PPA) opstellen van de kandidaat. Een PPA is een persoonlijke rapportage die veel inzicht geeft aan de medewerker en aan de werkgever. Een PPA helpt de communicatie te verbeteren en aandachtspunten voor ontwikkeling te herkennen. Het biedt meer zekerheid bij het werven van nieuwe medewerkers.

De PPA is zeker heel waardevol als je een praktijkmanager of nieuwe maat wilt aannemen binnen de maatschap. In hoeverre is deze persoon complementair aan de praktijkhouder(s)?

Begrip voor elkaar

Een analyse van het praktijkteam

Het PPA kan ook ingezet worden om de krachten en valkuilen van het hele team in kaart te brengen. In dat geval maakt ieder teamlid het assessment, waarna het besproken wordt.

Het komt immers dikwijls voor dat eigenschappen van iemand verkeerd worden geïnterpreteerd door een ander. Iemand die bijvoorbeeld stil is, blijkt een goede luisteraar te zijn. Een enthousiast persoon kan overdreven worden gevonden door een ander. Iemand die doelgericht te werk gaat, kan door een collega als streberig worden bekritiseerd. Die verschillende eigenschappen binnen een team kunnen botsen.

Inzicht krijgen in ieders sterke kanten en valkuilen helpt bij wederzijds begrip, wat de sfeer binnen het team ten goede komt. Daarnaast kun je op zoek gaan naar de verschillende rollen binnen het team en iedereen passende taken geven. Op die manier kan je betere resultaten behalen met je team.

Weinig tijd, veel opbrengst

Een waardevol rapport en goed gesprek

Het PPA assessment werkt als volgt. Degene die het assessment gaat doen ontvangt een link per mail om het assessment te maken. Het maken van het assessment duurt gemiddeld een minuut of acht. Als het rapport er is bespreekt de adviseur van Dental Care Professionals het rapport met de betreffende persoon en met de (toekomstige) werkgever of praktijkmanager.

Je ontvangt een gedetailleerd profiel van de sterke punten en aandachtspunten van een persoon, zijn of haar communicatiestijl, waarde voor de organisatie, motivatoren, angsten en gedrag onder druk. Zo kan je personen, maar ook hele teams beter coachen en begeleiden.

Voor meer informatie bel je Viviana Poort op 035 6959503 of op 06 23926418. Of je vult het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Wat kost een PPA assessment?

Een PPA assessment voor selectie doeleinden kost € 450,-. Dat is inclusief rapportages en bespreking. Voor teamassessments maken we een offerte op maat.

Andere vraag?

Stel ons uw vraag