Modelovereenkomsten

Veel tandartsen en mondhygiënisten werken als ZZP’er.  De afspraken tussen opdrachtgever en opdrachtnemer leg je vast in een overeenkomst van opdracht.

Afspraken goed vastgelegd

Modelovereenkomst van opdracht

Wil je afspraken vastleggen met een tandarts-medewerker of mondhygiënist die op zelfstandige basis werkt? Op de website van de belastingdienst vind je modelovereenkomsten van opdracht voor de mondzorg.

Ronde afbeelding

Ronde afbeelding

Wet DBA

Loondienst of ZZP?

Veel tandartsen en mondhygiënisten willen werken als ZZP’er. Dat levert fiscaal voordeel op, voor opdrachtnemer en opdrachtgever. Je betaalt uit op basis van een honorariumpercentage. Vaak hebben ZZP’ers in de mondzorg meerdere opdrachtgevers. Dat betekent dat ze vaak deels in de ene en deels in een andere praktijk werken. Wil je weten wat de voor- en nadelen zijn in jouw praktijksituatie? We gaan er graag met je over in gesprek.

Wat komt er na de wet DBA?

Nieuwe wetgeving in de maak

De wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties, kortweg DBA, wordt vervangen. Wanneer dit gaat gebeuren en wat de gevolgen zijn voor de samenwerking in mondzorgpraktijken is nog niet duidelijk. We houden de ontwikkelingen in de gaten. Als er nieuws is publiceren we hierover in ons blog.

Ronde afbeelding

Veelgestelde vragen

Wat houdt een honorariumstaffel in?

Een honorariumstaffel houdt in dat het percentage dat de ZZP’er tandarts of mondhygiënist afhankelijk is van de gemiddelde omzet. Hoe hoger de gemiddelde omzet, hoe hoger het percentage.

Lorem ipsum dolar sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin luctus tortor vel arcu maximus condimentum. Nam in ante et arcu pellentesque congue non et dolor. Etiam vitae orci vel eros bibendum venenatis. Donec sit amet eros id diam suscipit vehicula. Praesent a ullamcorper mi. Mauris accumsan venenatis aliquet. Vestibulum velit enim, tempor sed tellus a, sollicitudin porta tortor. Donec nec tortor diam. Sed hendrerit commodo placerat. Integer euismod nisi ac nunc maximus hendrerit vel eu urna.