Verzuim: wij nemen je werk uit handen

Het voorkomen en begeleiden van ziekteverzuim beperkt de verzuimkosten en houdt de praktijk letterlijk en figuurlijk gezond. Onze HR-adviseurs nemen je werk uit handen!

Een gezonde mondzorgpraktijk

Voorkomen en begeleiden van ziekteverzuim

Ziekteverzuim is lastig, vervelend voor iedereen in de praktijk en kost veel geld. Het voorkomen en begeleiden van ziekteverzuim beperkt de verzuimkosten en houdt de praktijk letterlijk en figuurlijk gezond. Onze HR-adviseurs stellen het verplichte plan van aanpak op, verzorgen dossieropbouw en waarborgen contact met werknemers en instanties. Natuurlijk zorgen zij er ook voor dat jij voldoet aan alle wettelijke plichten die rusten op jou als werkgever van een (langdurig) zieke werknemer.

Zorgvuldig en effectief

Van eerste verzuimmelding tot WIA aanvraag

Bij langdurig ziekteverzuim vraagt de Wet Verbetering Poortwachter om een goed plan van aanpak. Goede en tijdige uitvoering van dit plan voorkomt dat je in het derde ziektejaar loonkosten moet doorbetalen. Het begeleiden van een langdurig zieke werknemer kan een zware belasting zijn voor de tandarts-praktijkhouder. Besteed daarom de verzuimbegeleiding uit aan onze HR-adviseurs. Zij kennen de werksituatie in de tandartspraktijk goed. Zij stellen in goed overleg het plan van aanpak op. Zij begeleiden en bewaken de uitvoering en het contact hierover met de zieke medewerker. Een hele zorg minder!

Hulp nodig?

Bel ons gerust op

Heb je in jouw praktijk te maken met een lastig verzuimgeval? Wil je het verzuimpercentage omlaag brengen? Of wil je structurele en praktische ondersteuning bij je verzuimbeleid? Ga eens in gesprek met een van onze HR adviseurs. Valesca Nederlof en Wendy Sol staan je graag te woord. Je kunt ze bereiken op 035 6959508 of vul het contactformulier in.

Veelgestelde vragen

Doen jullie hetzelfde als een arbodienst?

Nee, wij nemen de taken van de werkgever uit handen. Wij gaan in gesprek met de verzuimende medewerker, stellen een plan van aanpak op, plannen een overleg met de bedrijfsarts in en dergelijke. Wij zorgen dat het UWV over de juiste documenten beschikt in het geval van een WIA aanvraag. Wij onderhouden het contact met de arbodienst, namens de werkgever. Wij zijn de rechterhand van de werkgever waar het verzuim betreft.

Wat kost deze verzuimbegeleiding?

Als we op structurele basis het verzuimbeleid uit handen nemen kan dat in de vorm van een abonnement. De hoogte van het bedrag hangt af van het aantal medewerkers in je praktijk. We kunnen ook per casus de begeleiding verzorgen. We maken dan een maatwerkofferte of werken op uurbasis.

Hebben jullie tips om kortdurend verzuim te voorkomen?

Jazeker hebben wij tips om langdurig verzuim te voorkomen. Je leest ze in het artikel dat Marlies van der Vooren heeft geschreven voor Dentista Praktijkmanager: Verzuim DENTISTA-PM