Hoe investeer je in een goede werksfeer? 5 tips en een bijzondere boost.

De werksfeer is voor tandartsassistenten de belangrijkste reden om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Voor tandartsen staat dit – na het salaris – op nummer twee. Belangrijk dus om voldoende aandacht te besteden aan het onderling contact én plezier in je mondzorgpraktijk!

Hoe maak je sfeer als werkgever?

Teamsamenwerking in de mondzorg kent soms haken en ogen. Het loopt niet altijd zo soepel als je zou willen. En in periodes van grote drukte schiet de onderlinge communicatie er soms bij in. Dit kan zorgen voor stress, wrijving en zelfs conflicten. Wat kan je doen om de sfeer goed te houden? De pauzes zijn enorm belangrijk voor het versterken van de onderlinge banden. Lunch daarom zoveel mogelijk samen. Sociale uitjes dragen ook veel bij aan het smeden van een hecht en gezellig team. Leuk én leerzaam om elkaar in een andere setting mee te maken.

5 tips voor het bijdragen aan de werksfeer:

  • Behandel je collega’s met respect en geef hen regelmatig echte aandacht. Oprecht en opmerkzaam.
  • Maak feedback bespreekbaar. Erger je je ergens aan? Bedenk waardoor dit komt en geef hier feedback over. Dit vereist natuurlijk ook dat je zelf openstaat voor feedback.
  • Geef het goede voorbeeld. Dus niet: klagen of roddelen. Praat niet te veel over jezelf, maar vraag liever naar anderen of geef een gemeend compliment.
  • Maak de samenwerking, de teamsfeer en de voorzieningen regelmatig onderwerp van gesprek in het teamoverleg.
  • Investeer in tijd met elkaar doorbrengen buiten kantooruren en vier gezamenlijke successen. Zo versterk je het groepsgevoel en de bedrijfscultuur.
Samenwerkspel voor de mondzorg

Wil je de sfeer op de werkvloer een bijzondere boost geven? Op een manier die uitdaagt om open en eerlijk te zijn? Om ideeën en gedachten over samenwerken te delen? Hier hebben Dental Care Professionals en Tragaluz een krachtig instrument voor ontwikkeld: het Samenwerkspel voor de Mondzorg. Dit bordspel is speciaal ontwikkeld voor mondzorgpraktijken, met vragen die zorgen dat ideeën en gedachten over samenwerken in een mondzorgteam in één dagdeel worden gedeeld.

Praktisch, effectief en leuk

In het spel komen allerlei aspecten van samenwerken in een mondzorgpraktijk aan bod. Dit geeft waardevolle inzichten, bijvoorbeeld over de veranderingen die de spelers aanbrengen als zij praktijkhouder zouden zijn. Reken op verrassende wendingen. Er komen zaken aan de oppervlakte die niet eerder zijn uitgesproken. Het begrip voor elkaar wordt vergroot. Wat naar voren komt, leidt aan het eind van het spel tot praktisch tips om de teamsamenwerking te verbeteren.

Speciale aanbieding

In september kun je je voordeel doen met een speciale aanbieding. Het spelen van het spel met begeleiding, kost bij boeking in de maand september slechts 475,- in plaats van de reguliere 550,- euro. Dus beslis nu om te investeren in jullie teamsfeer en -samenwerking. Plan het in voor dit najaar, een jubileum of de sinterklaasviering. Meer informatie? Klik hier!