Nieuw in mondzorg: flexpool voor invalopdrachten

Als antwoord op het capaciteitstekort bij tandartspraktijken introduceren Tandarts.nl en Dental Care Professionals het platform Mondzorg Flexpool. Hier kunnen praktijken en mondzorgprofessionals elkaar snel en gemakkelijk vinden voor kortdurende invalopdrachten.

Geen afspraken met patiënten hoeven afzeggen

De Mondzorg Flexpool biedt parttime werkende tandartsen, mondhygiënisten en andere mondzorgprofessionals de mogelijkheid om erbij te werken en extra inkomen te genereren. “Praktijken kunnen voortaan eenvoudig invalkrachten regelen in vakantieperiodes, bij praktijkdrukte en tijdelijke uitval van medewerkers. Hierdoor hoeven geen afspraken met patiënten afgezegd of verzet te worden”, aldus Marlies van der Vooren van dienstverlener Dental Care Professionals.

Continuïteit mondzorg

“De mondzorg worstelt al meer dan 10 jaar met capaciteitsproblemen”, vervolgt ze. “Het is voor praktijken een grote uitdaging om de bezetting 52 weken per jaar op orde te houden. We horen vaak van praktijkhouders hoe lastig ze het vinden om in vakantieperioden de roosters rond te krijgen. Ook hebben ze regelmatig problemen door onverwachte uitval van medewerkers. Om hier een antwoord op te vinden, hebben we de handen ineengeslagen met Tandarts.nl en samen deze krachtige oplossing ontwikkeld. De eerste praktijken en mondzorgprofessionals hebben zich al aangemeld en de reacties zijn zeer positief.”

Modelovereenkomsten van opdracht

“Naast de capaciteitsproblematiek speelt het platform ook in op de behoefte aan flexibiliteit en afwisseling van mondzorgprofessionals”, zegt Walter Lorjé van Tandarts.nl. “Je doet waardevolle nieuwe ervaringen op door af en toe of regelmatig in een andere praktijk werken, naast je vaste werkplek. We zijn erg trots op deze gebruiksvriendelijke omgeving voor praktijken en zzp’ers in de mondzorg. Naast de matching vindt de gehele administratieve en financiële afwikkeling digitaal plaats. Ook aan de juridische aspecten hebben we veel aandacht besteed. We hebben bijvoorbeeld de modelovereenkomsten van opdracht in de digitale omgeving geïntegreerd. Hierdoor komt ook de contractering tussen opdrachtgever en opdrachtnemer gemakkelijk tot stand.”

Mondzorg Flexpool: flexibel (erbij) werken in de tandheelkunde

Praktijken en mondzorgprofessionals kunnen zich gemakkelijk aanmelden bij mondzorgflexpool.nl. Hierbij is het belangrijk dat zij hun profiel zo zorgvuldig en compleet mogelijk invullen. Aanmelden is gratis en hoeft maar eenmaal te gebeuren. De flexpoolers dienen ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel. Na aanmelding krijgt de flexpooler automatisch bericht als er een nieuwe opdracht geplaatst wordt die aan zijn of haar wensen voldoet.

De praktijk maakt eveneens een profiel aan en kan per opdracht aangeven wat de werkzaamheden zijn en tegen welk uurtarief deze plaatsvinden. Het matchingproces verloopt geautomatiseerd waardoor vliegensvlug de juiste kandidaten aan vacatures gekoppeld worden. Als beide partijen instemmen met de opdrachtverstrekking, regelt Mondzorg Flexpool ook de contractering, facturatie en incasso voor de kandidaat. Dit werkt gemakkelijk, zowel voor de praktijk als opdrachtgever als voor de zelfstandige als opdrachtnemer.

Over onze partner Tandarts.nl

Tandarts.nl is het grootste dentale platform voor de (zorg)consument/patiënt. Vanuit de missie ‘iedereen een gezonde mond en toegang tot dentale zorg’ wordt voorzien in de kennis die nodig is om bewust de regie over de eigen (mond)gezondheid te kunnen voeren. Het in 2003 door tandartsen opgerichte platform trekt dagelijks duizenden bezoekers die op zoek zijn naar informatie, antwoorden of een tandartspraktijk. Met een uitgebreid aanbod van kennispagina’s, blogs over actuele ontwikkelingen en wetenswaardigheden en een forum biedt tandarts.nl naast antwoorden op vragen ook inzicht in mogelijke oorzaken en oplossingen.