Nieuw antwoord op assistententekort

Nooit was de nood zo hoog: het grote tekort aan tandartsassistenten zorgt naast agendaproblemen in praktijken voor verhoogde werkdruk, uitvallers en langdurig zieken. Dental Care Professionals en Dental Best Practice hebben hun krachten gebundeld om hier iets aan te doen. Het resultaat is een weldoordacht programma om gemotiveerde mensen uit andere branches te werven en om te scholen tot volwaardige tandartsassistenten.

Werving én omscholing

‘Samen hebben wij alles in huis om het aantal werkzame tandartsassistenten op de arbeidsmarkt te verhogen’, stelt Marlies van der Vooren, directeur van Dental Care Professionals. ‘Ons team is gespecialiseerd in werving, selectie en HR-ondersteuning in de mondzorg. Via ons grote netwerk zoeken wij enthousiaste kandidaten die zich willen laten omscholen. Dental Best Practice is een gerenommeerd opleidingsinstituut. Zij voorzien in een opleidingstraject in twee delen dat potentiële assistenten snel de juiste basiskennis aanreikt. Naast hands-on lesdagen verzorgen zij doorlopende online educatie. Samen zorgen we dat mensen met een niet-tandheelkundige achtergrond snel aan de slag kunnen in een praktijk die bij hen past.’

Spil in de tandartspraktijk

‘Tandartsassistent zijn onmisbaar in de zorg voor gezonde tanden en kiezen. Als spil in de tandartspraktijk verdienen zij de best mogelijke opleiding’, benadrukt Lies Ligtvoet, directeur van Dental Best Practice. ‘Daarom starten we met een driedaagse kennismaking met de tandheelkunde en het vak tandartsassistent. Vervolgens verbinden we het leren met werken in de praktijk. Vandaaruit kunnen de kandidaten doorstomen naar onze reguliere opleiding tot tandartsassistent. Daarna kunnen ze desgewenst hun kennis te verbreden door bijvoorbeeld een cursus preventieassistente te doen. Het is een leuk en boeiend vak met volop carrièremogelijkheden.’

Geïnteresseerd?

Dental Care Professionals en Dental Best Practice hebben een flyer gemaakt die meer informatie over dit programma geeft. Geïnteresseerd in een gemotiveerde – nog onervaren tandartsassistent in opleiding – voor jouw praktijk? Of wil je gaan werken als tandartsassistent, maar heb je (nog) geen opleiding? Laat het ons vooral weten:

  • Dental Care Professionals: 035 – 6959501 of info@dcprofs.nl
  • Dental Best Practice: 055 – 3121959 of info@dentalbestpractice.nl

Neem vrijblijvend contact met mij op voor een oriënterend gesprek. We kijken dan samen waar je behoefte aan hebt en hoe ik je daarbij kan helpen. Ik ben te bereiken op 06 317 919 54 of via v.nederlof@dcprofs.nl.

Verder lezen