Solliciteren via een werving- & selectiebureau?

Zoek je een nieuwe baan in de mondzorg? Dan kan een werving- en selectiebureau je mogelijk goed helpen. Maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van solliciteren via een werving- en selectiebureau? Wij vroegen onze kandidaten naar hun mening over werving en selectie én hun ervaringen met Dental Care Professionals.

Anders binnenkomen

Solliciteren via een werving- en selectiebureau is makkelijker dan zelf bij allerlei verschillende praktijken solliciteren. Ons team kent de markt en de praktijken. En we kennen jou als kandidaat en denken mee over je wensen. We informeren je vooraf uitgebreid over de vacature, de praktijk en het team. Hierdoor kan je je goed voorbereiden op het gesprek. Dat maakt dat je met een ander gevoel binnenkomt bij een praktijk. Na één goed gesprek met de werving- en selectieadviseur zorgt die ervoor dat je sollicitatie terecht komt bij de praktijken die jij interessant vindt. Dat scheelt je een hoop tijd en je hoeft je om minder dingen druk te maken.

Onderzoeksresultaten - de belangrijkste voordelen

Het gaat er natuurlijk vooral om hoe onze kandidaten de begeleiding ervaren. Wat vinden zij het belangrijkst? Uit ons onderzoek blijkt dat het persoonlijk contact een belangrijke rol speelt.

 • Ik kan overleggen over de vacature voordat ik solliciteer: 51%
 • Het is fijn dat ik anoniem geïntroduceerd word bij de praktijk: 43%
 • Dental Care Professionals heeft meerdere vacatures in mijn regio: 40%
 • Ik hoef zelf geen sollicitatiebrieven te sturen: 30%
 • Ik kan bij mijn persoonlijke adviseur terecht voor vragen: 24%
 • De gesprekken worden voor mij geregeld: 22%
 • De begeleiding tijdsens de sollicitatieprocedure is fijn: 22%
Ervaringen van kandidaten

87% van de ondervraagden gaf ons vier of vijf sterren. Dit waren enkele van de toelichtingen:

 • “Ik vind het fijn dat duidelijk beschreven staat wat voor persoon de praktijk zoekt en om wat voor functie het gaat.”
 • “Ik vind het prettig dat er een groot aanbod aan vacatures is, en beveel Dental Care Professionals aan bij collega’s.”
 • “Op het moment dat ik een baan zoek, wil ik snel op de hoogte zijn van vacatures. Dit scheelt mij een hoop zoekwerk. Ik kan Dental Care Professionals goed aangeven wat ik zoek in een praktijk.”
 • “Altijd tevreden geweest bij jullie. Beste vergeleken met andere wervingsbureaus. Eerlijk zijn over de vacature vind ik belangrijk.”
 • “Jullie maken het op deze manier gemakkelijk voor werkzoekende. Ook vind ik jullie fijn en betrouwbaar!’
Persoonlijke begeleiding

Veel mondzorgprofessionals wisselen van baan via Dental Care Professionals. Ook voor latent werkzoekenden is dit een goede strategie, omdat het je veel tijd bespaart. Door onze voorselectie is al duidelijk dat je een geschikte kandidaat bent. Je komt niet binnen bij de praktijk als cv, maar als potentiële collega. Bovendien heb je een vaste consultant als sparringpartner. Voordat je je gesprek ingaat, kun je al je vragen stellen en eventuele twijfels bespreken. Je staat er niet alleen voor, maar krijgt persoonlijke begeleiding van ervaren professionals die de mondzorgmarkt door en door kennen.

Inschrijven of contact?

Ben jij tandarts, mondhygiënist, tandartsassistente of heb je een andere functie in de mondzorg? En ben je op zoek naar een andere of extra werkplek? Schrijf je in als werkzoekende en de adviseur uit jouw regio neemt contact met je op.

Marlies van der Vooren

Directeur, praktijkbemiddeling en werving en selectie voor Vlaanderen