Wat is de toegevoegde waarde van een assessment?

Het komt dikwijls voor dat eigenschappen van iemand verkeerd worden geïnterpreteerd door een ander. Iemand die bijvoorbeeld stil is, blijkt een goede luisteraar te zijn. Een enthousiast persoon kan overdreven worden gevonden door een ander. Iemand die doelgericht te werk gaat, kan door een collega als streberig worden bekritiseerd. Die verschillende eigenschappen binnen een team kunnen botsen. Inzicht krijgen in ieders sterke kanten en valkuilen helpt bij wederzijds begrip, wat de sfeer binnen het team ten goede komt. Daarnaast kun je op zoek gaan naar de verschillende rollen binnen het team en iedereen passende taken geven. Op die manier zul je betere resultaten behalen met je team.

Benieuwd wat een assessment voor toegevoegde waarde heeft?

Als je inzicht hebt in de verschillende rollen, vaardigheden en eigenschappen binnen je team, kun je op zoek gaan naar een nieuwe collega die díe eigenschappen of vaardigheden bezit die binnen het huidige team wellicht nog wat ondervertegenwoordigd zijn. Een PPA kan dan een mooie aanvulling zijn op wat er in het sollicitatiegesprek naar voren is gekomen. Als je de aanwezigheid van bepaalde competenties en eigenschappen belangrijk vindt bij de succesvolle invulling van de functie en als aanvulling voor het team, toont het assessment aan of deze aanwezig zijn bij de sollicitant. Zo bereik je de ideale match.

Een PPA (van Thomas International) is een assessment dat online wordt afgenomen in slechts acht minuten. Zo’n assessment geeft inzicht in hoe mensen zich op het werk gedragen. Zo krijg je meer zekerheid bij het werven van nieuwe medewerkers. Je ontvangt een gedetailleerd profiel van de sterke punten en aandachtspunten van een persoon, zijn of haar communicatiestijl, waarde voor de organisatie, motivatoren, angsten en gedrag onder druk. Zo kun je personen en hele teams beter coachen en begeleiden.

Hoe kan Dental Care Professionals jullie werving ondersteunen met dit assessment?

Nadat kandidaten hebben meegelopen in de praktijk kunnen wij een PPA assessment afnemen. Kandidaten ontvangen een link in hun mail om het assessment te maken. Als het rapport er is, volgt een afspraak met de kandidaat, degene die verantwoordelijk is voor de selectieprocedure en de adviseur van Dental Care Professionals om het rapport te bespreken.

Het PPA kan ook ingezet worden om de krachten en valkuilen van het hele team in kaart te brengen. In dat geval maakt ieder teamlid het assessment. Onze adviseur bespreekt het persoonlijke assessment met ieder teamlid. In een teamsessie wordt het profiel van het hele team besproken. Dit levert waardevolle inzichten. Zo kan de taakverdeling nog beter worden afgestemd op ieders sterke punten. Het inzicht in ieders persoonlijke stijl bevordert de samenwerking en communicatie.

Bel gerust met Viviana Poort of Marlies van der Vooren: 035 – 69 59 501 of mail [email protected].