Mondzorgpraktijk kopen

Ben je op zoek naar een eigen tandartspraktijk of andere mondzorgpraktijk? Wij helpen je de praktijk te vinden waar jij jouw ambities waar kunt maken.

Jouw vraag, onze zoektocht

Wat voor eigen praktijk zie jij voor je?

Als je besloten hebt praktijkhouder te willen worden, helpen wij je graag bij het vinden van jouw eigen praktijk. Wij gaan actief aan de slag met jouw zoekvraag. Jij bespreekt jouw wensen met ons, wij brengen de praktijken in jouw zoekgebied in kaart. Wij benaderen praktijken vertrouwelijk en jij blijft nog anoniem. Deze vertrouwelijkheid is wederzijds. Als een praktijkhouder openstaat voor verkoop ontvang je van ons een samenvatting van praktijkgegevens. Bij wederzijdse interesse plannen wij een afspraak voor je in. Is je eerste indruk positief? Mooi! Dan kan je door naar de volgende fase in het overnameproces.

De ins en outs

Een analyse van praktijkgegevens geeft inzicht

Als jij serieuze interesse hebt na een eerste praktijkbezoek, zorgen wij dat je alle gegevens ontvangt die bij praktijkovername relevant zijn. Wij analyseren de gegevens, maken deze inzichtelijk voor je, en gaan met jou in gesprek over de ins en outs van de praktijk. Zo kan je goed je eigen afwegingen maken, met ons als sparring partner. Je kunt rekenen op een eerlijk advies, waarbij zowel de voor- als de nadelen van de praktijk aan bod komen. Een goed en realistisch beeld van de praktijk helpt jou bij je start als ondernemer. Je weet immers waar je voor gaat en wat je te doen staat.

De puntjes op de i

Een goed onderhandelingsresultaat, helder vastgelegd

Wil jij er inderdaad voor gaan? Dan gaan wij in nauw overleg met jou voor een goed onderhandelingsresultaat. Met behoud van de goede relatie met de verkoper. Win-win dus. Belangrijk is dat alle afspraken goed worden doorgesproken, voor beide partijen duidelijk zijn en helder op papier komen te staan. Zodat er geen open eindjes zijn en jij met een gerust hart je handtekening zet onder de overeenkomst van praktijkoverdracht. Je kunt aan de slag als ondernemer in de mondzorg!

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om een praktijk te vinden?

Dat is lastig te zeggen. Met name in de Randstad is er veel vraag naar praktijken, zowel van tandartsen als van tandheelkundige ketenorganisaties. Er zijn veel tandartsen die richting pensioen gaan, maar vraag en aanbod sluiten niet altijd goed aan. De vraag zit vooral bij praktijken vanaf drie behandelkamers. Dus zoek jij een kleinere setting, dan heb je minder concurrentie op jouw zoekvraag.

Taxeren jullie ook de praktijkinventaris?

Nee, voor taxatie van de praktijkinventaris kun je terecht bij een dental depot of bij een taxatiebureau. We kunnen je wel verwijzen naar taxateurs. Onze eigen expertise ligt op waardering van de goodwill.

Hoe wordt de goodwill van een mondzorgpraktijk bepaald?

De waardering van de goodwill van een tandartspraktijk, of een andere praktijk voor mondzorg, is gebaseerd op een analyse van praktijkgegevens. Het gaat hierbij onder meer om statistiek verrichtingen van de laatste drie jaar, het aantal actieve patiënten, jaarcijfers van de laatste twee jaar en om gegevens over het personeelsbestand. Een analyse van deze gegevens, in combinatie met de specifieke praktijksituatie, is de grondslag voor de waardering. Ben je bezig met een overname en vraag je je af of de vraagprijs wel marktconform is? Dan kunnen wij de vraagprijs voor je beoordelen

Mijn accountant begeleidt me bij praktijkovername. Kan ik dan wel in contact komen met verkopers via jullie?

Jazeker. Je kunt ons inschakelen voor alle fasen van het koopproces of voor een deel daarvan. Je kunt dus ook alleen het zoeken van een praktijk aan ons uitbesteden.

Wat kost het om via Dental Care Professionals een tandartspraktijk te kopen?

Dit is afhankelijk van de stappen waarbij je ons in wilt zetten. Wij werken deels op basis van een uurtarief en deels op basis van een succes fee. Dat laatste is dus op basis van no cure no pay. Wil je een offerte ontvangen?