Mondzorg praktijk verkopen

Wat voor mondzorgpraktijk heb je en wat vind jij belangrijk bij verkoop? Dat geeft al richting aan het profiel van de meest passende overnamepartij. Wij gaan graag met je in gesprek.

De juiste koper vinden

Prettig en succesvol je praktijk overdragen

Je praktijk is vaak je levenswerk. Je team en je patiënten draag je niet zomaar over. Als je met een goed gevoel je tandartspraktijk verkoopt is dat heel wat waard. Wat voor praktijk heb je en wat vind jij belangrijk? Dat geeft al richting aan de overnamepartij die het best past bij jouw praktijk.

Dental Care Professionals heeft een groot netwerk. Dit varieert van tandartsen die solo willen ondernemen, duo’s die samen een tandartspraktijk willen kopen tot regionale en landelijke ketens. We gaan graag in gesprek over de verschillende opties en wat die voor jou als verkoper betekenen.

Actief, professioneel en vriendelijk

Betrokken partner in elke fase van het verkoopproces

Wij gaan actief aan de slag met de verkoop van jouw mondzorgpraktijk. Wij begeleiden het overnameproces met betrokkenheid en professionaliteit. Van goodwillwaardering en het voeren van onderhandelingen tot en met het opstellen van het overnamecontract.

De verkoop van een tandartspraktijk bestaat uit diverse fasen. Jij beslist in welke fase(n) je van onze diensten gebruik maakt. Zo kun je ons inschakelen om zoveel mogelijk partijen te interesseren voor de praktijk. Dat kan ook als jouw accountant of adviseur al een waardering heeft gemaakt. Je blijft anoniem tot je met een partij in gesprek wilt gaan. Je kunt ook op ons rekenen als je al een overnamekandidaat hebt en het onderhandelingsproces liever aan een derde overlaat. Elke praktijkoverdracht vraagt om maatwerk en dat bieden wij graag.

Je kunt rekenen op persoonlijke aandacht en oog voor de emotionele kant van het proces. Daarbij is vertrouwelijkheid vanzelfsprekend.

Heldere afspraken

Een goede afsluiting van je loopbaan als tandarts

En als je dan de juiste koper hebt gevonden is het belangrijk dat alle afspraken goed worden vastgelegd. Wij zorgen voor een transparante overeenkomst van praktijkoverdracht. Zodat ook dit sluitstuk van het overnameproces goed wordt afgerond. Zodat je met en gerust hart je team en je patiënten overdraagt. Een prettige afsluiting van je loopbaan als tandarts-ondernemer. Daar werken we graag aan mee.

Veelgestelde vragen

Hoe lang van tevoren moet ik beginnen met verkoop?

Het is verstandig 3 tot 5 jaar voor je wilt stoppen met werken je te oriënteren op verkoop van je tandartspraktijk. Je kunt dan tijdig je financiële en fiscale situatie in kaart (laten) brengen. Als je wilt verkopen aan een keten dan hecht de keten aan nog een periode van samenwerking van bij voorkeur minimaal 3 jaar.

Taxeren jullie ook de praktijkinventaris?

Nee, voor taxatie van de praktijkinventaris kun je terecht bij een dental depot of bij een taxatiebureau. We kunnen je wel verwijzen naar taxateurs. Onze eigen expertise ligt op waardering van de goodwill.

Hoe wordt de goodwillwaardering van een mondzorgpraktijk vastgesteld?

Voor waardering van de goodwill maken we een analyse van praktijkgegevens. Het gaat hierbij onder meer om statistiek verrichtingen van de laatste drie jaar, het aantal actieve patiënten, jaarcijfers van de laatste twee jaar en om gegevens over het personeelsbestand. Wij maken een analyse van deze gegevens en komen dan in combinatie met de specifieke praktijksituatie tot een waardering.