Praktijken te koop aangeboden

Op deze pagina vind je ons actieve aanbod tandartspraktijken te koop aangeboden. Wij kennen meer mondzorgpraktijken in ons netwerk die (binnenkort) aan verkoop toe zijn. Dus zoek je een praktijk? Neem dan contact met ons op.

Praktijkhouder worden

Een tandartspraktijk overnemen

Je bent al een aantal jaren tandarts en wilt een eigen tandartspraktijk kopen. Zodat je tandheelkunde kunt beoefenen op de manier die jou voor ogen staat. Of je bent mondhygiënist en wil een mondhygiëne praktijk in een vrije vestiging. Je kunt natuurlijk met nul patiënten beginnen en een praktijk opbouwen. Maar door praktijkovername stap je op een rijdende trein. Wij helpen je graag bij het proces van praktijkovername. Van het zoeken van de geschikte praktijk tot goodwillwaardering, onderhandelingen en de koopovereenkomst. Niet elke praktijk komt actief op de markt. Vanuit ons netwerk kunnen we je introduceren bij tandartsen die met pensioen willen gaan.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het een tandartspraktijk te vinden?

Dat is lastig te zeggen. Met name in de Randstad is er veel vraag naar praktijken, zowel van tandartsen als van tandheelkundige ketenorganisaties. Er zijn veel tandartsen die richting pensioen gaan, maar vraag en aanbod sluiten niet altijd goed aan. De vraag zit vooral bij praktijken vanaf drie behandelkamers. Dus zoek jij een kleinere setting, dan heb je minder concurrentie op jouw zoekvraag.

Mijn accountant begeleidt me bij praktijkovername. Kan ik dan wel in contact komen met verkopers via jullie?

Jazeker. Je kunt ons inschakelen voor alle fasen van het koopproces of voor een deel daarvan. Je kunt dus ook alleen het zoeken van een praktijk aan ons uitbesteden.

Hoe beoordeel ik de vraagprijs van een tandartspraktijk?

De waarde van een praktijk bestaat uit drie elementen: de waarde van het praktijkpand, de inventaris en de goodwill. De waarde van het praktijkpand kan een lokale makelaar bepalen. De (tegen-)taxatie van de inventaris kan je uitbesteden aan een dental depot of taxatiebureau.  De waarde van de goodwill van een tandartspraktijk, of een andere praktijk voor mondzorg, is gebaseerd op een analyse van praktijkgegevens. Het gaat hierbij onder meer om statistiek verrichtingen van de laatste drie jaar, het aantal actieve patiënten, jaarcijfers van de laatste twee jaar en om gegevens over het personeelsbestand. Een analyse van deze gegevens, in combinatie met de specifieke praktijksituatie, is de grondslag voor de goodwillwaardering. Ben je bezig met een praktijkovername en vraag je je af of de vraagprijs wel marktconform is? Dan kunnen wij de vraagprijs voor je beoordelen