Praktijken te koop gevraagd

Zoek je een geschikte koper voor je tandartspraktijk? Hier vind je de zoekvraag van tandartsen en andere partijen die een praktijk willen overnemen.

Een goede praktijkoverdracht

Je mondzorgpraktijk verkopen

Als je je tandartspraktijk, of andere praktijk voor mondzorg, wilt verkopen, wil je dat doen aan een koper die bij jouw patiënten en bij jouw team past. Wij helpen je bij het proces van praktijkoverdracht. We kennen veel tandartsen die een praktijk willen kopen. En we kennen de ketenorganisaties op de markt. We komen naar je toe om de praktijk te zien. Zodat we de voor jou meest passende partijen bij je kunnen introduceren.

Ronde afbeelding

Veelgestelde vragen

Wat is een goed moment om de verkoop in gang te zetten?

Het is verstandig 3 tot 5 jaar voor je wilt stoppen met werken je te oriënteren op verkoop van je tandartspraktijk. Je kunt dan tijdig je financiële en fiscale situatie in kaart (laten) brengen. Als je wilt verkopen aan een keten dan hecht de keten aan nog een periode van samenwerking van bij voorkeur minimaal 3 jaar.

Hoe wordt de waarde van een tandartspraktijk bepaald?

De waarde van een tandartspraktijk bestaat uit drie componenten: de waarde van de inventaris, de goodwill en de huur- of verkoopwaarde van het vastgoed. De waarde van de inventaris kan door een dental depot of taxatiebureau worden vastgesteld, de waarde van de goodwill door Dental Care Professionals of een andere adviseur die kennis heeft van de mondzorg. De waarde van het vastgoed kan het best worden vastgesteld door een lokale makelaar.