Salarisrichtlijnen

De mondzorgsector heeft geen CAO. Ook zijn er geen salarisrichtlijnen meer voor de functie van tandarts, mondhygiënist, tandartsassistent en praktijkmanager.

KNMT Salarisadvies 2022

De KNMT heeft in 2022 voor de laatste keer salarisrichtlijnen afgegeven. Sindsdien is er geen geldende richtlijn meer. De meeste werkgevers in de mondzorg hebben begin 2023 een indexatie gedaan op de lonen van 2022. Om toch een beeld te geven vind je hier nog de salarisschalen van 2022.

De richtlijnen geven een goed beeld van wat iemand verdient als tandartsassistent, mondhygiënist of praktijkmanager en wat de groeimogelijkheden zijn in salaris. De salaris richtlijnen zijn weergegeven als bruto loon bij een werkweek van 38 uur.

spaarkvarken
tandarts team
Honorarium percentages tandarts-medewerker

De KNMT geeft de laatste jaren geen richtlijn meer af voor een honorariumpercentage voor een tandarts ZZP of voor het salaris van een tandarts in loondienst. De afspraken die praktijkhouders en tandarts-medewerkers met elkaar maken over beloning lopen dan ook nogal uiteen. Bij het bepalen van het percentage spelen verschillende factoren een rol, zoals de mate van zelfstandigheid, agendabezetting, praktijkorganisatie en het aanbod van tandartsen in de regio.

Op naar de volgende stap in je carrière?

Schrijf je dan nu hiernaast in als werkzoeker en ontvang de nieuwste vacatures.