Loondienst, zzp en flexpool

Wij hebben een geschikte kandidaat voor je gevonden. De gesprekken en eventuele meeloopdagen zijn achter de rug en je wilt de kandidaat graag een aanbod doen. Wat voor type overeenkomst je aangaat met de door ons geworven medewerker beslis je zelf. Je keuze kan mede afhankelijk zijn van de functie en de duur van de overeenkomst die je wilt aangaan.

Meer zekerheid, meer plichten

Loondienst

Dit type dienstverband komt veel voor bij functies zoals tandartsassistente, baliemedewerker en praktijkmanager. Je sluit een arbeidsovereenkomst af met de medewerker. Je betaalt werkgeverslasten, vakantiegeld, betaalt loon aan de kandidaat, ook bij ziekte en je hebt je wettelijke verplichtingen als werkgever. Voordelen van een medewerker in loondienst zijn onder andere dat je zeggenschap hebt over de invulling van de functie en dat de werknemer zich moet conformeren aan de regels van de werkgever.

tandarts
Geen werkgeverslasten, minder zekerheid

Zzp

Veel tandartsen en mondhygiënisten werken als zelfstandige, ofwel zzp’er. Jij bent in dit geval opdrachtgever, de kandidaat is opdrachtnemer. De afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst van opdracht. De kandidaat stuurt maandelijks een honorariumfactuur die je betaalt binnen een afgesproken termijn. Het voordeel van een zzp’er is onder andere dat je geen werkgeverslasten hoeft af te dragen, je geen juridisch werkgeverschap aangaat en dat je minder verantwoordelijkheid draagt. Een nadeel zou kunnen zijn dat de zzp’er zich minder betrokken voelt bij de organisatie en dat je minder zekerheid hebt wat betreft continuïteit van de werkzaamheden.

Flexibele oplossing voor tijdelijke vacatures

Mondzorg Flexpool

Als een van de medewerkers in de praktijk uitvalt, hoop je te kunnen voorkomen dat patiënten moeten worden afgebeld. Dental Care Professionals heeft samen met Tandarts.nl de Mondzorg Flexpool opgericht. Dit is een pool van medewerkers die flexibel inzetbaar zijn voor korte termijn invalopdrachten. Of het nu gaat om een tandarts, een mondhygiënist of een ervaren preventieassistent. Wij helpen graag bij het waarborgen van de continuïteit in de praktijk! De mensen in de Mondzorg Flexpool werken op basis van een overeenkomst van opdracht.

Veelgestelde vragen

Kan ik hulp krijgen bij het opstellen van overeenkomsten?

Jazeker. Wil je arbeidsovereenkomsten laten opstellen, controleren of actualiseren? Neem dan contact op via het formulier aan de rechterkant. Standaard modelovereenkomsten voor tandartsen en mondhygiënisten vindt u hier op onze website.

Kan ik advies krijgen over de typen overeenkomsten?

Een standaard arbeidsovereenkomst voldoet niet in elke situatie. Onze HR-adviseurs kunnen je adviseren over welk type overeenkomst je het beste kunt aanbieden in welke situatie. Neem hiervoor contact op via het contactformulier.

Verschilt het bemiddelingstarief afhankelijk van type overeenkomst?

Het tarief voor de bemiddeling van mondzorg professionals bestaat uit een vast bedrag en een functie-afhankelijk tarief. De kosten voor bemiddeling bij tijdelijke vacatures bestaan uit een vast tarief en een variabel tarief afhankelijk van de functie en het aantal gewerkte uren. Benieuwd naar de tarieven voor de bemiddeling van een tandartsassistente, praktijkmanager, mondhygiënist of tandarts? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Onze recruiter uit jouw regio neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.